在线解答
免费答案

英语五年级试题及答案 小学五年级英语阅读理解试题及答案

There are seven days in a week . They are Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday . Sunday is the first day of the week . In Sunday , I am playing cards with my friends . Monday is the second . We are walking to school . Tuesday is the third . I often do my homework . Wednesday is the fourth . We are flying kites in the park . Thursday is the fifth . We do my math . Friday is the sixth . We are working hard at school . Saturday is the seventh . We are having fun together .

( )1、There are days in a week .

A、six B、 five C、seven

( )2、What is the first day of a week ? .

A、Monday B、Saturday C、Sunday

( ) 3、What am I doing in Tuesday ? .

A、do my homework . B、fly kites . C、do my math .

( )4、The fifth day of a week is .

A、Friday B、Thursday C、Wednesday

( )5、In Saturday , we are .

A、doing my homework B、flying kites C、having fun together

阅读理解2:判断下列句子意思与短文意思是否相符,用“T”或“F”表示

My Family

I have a happy family. My father is a police officer. He is tall. He likes to play basketball and checkers. My mother is a teacher. She likes to watch TV and read books. I am a student. I am a boy. I like to play on the computer. I am shorter than my father and my mother. We like to eat noodles. We like to go for a walk after supper. We are a happy family.

( ) 26. My father is a police officer.

( ) 27. My father is short.

( ) 28.My father likes to play football and checkers.

( ) 29.My mother is a teacher.

( ) 30.My mother likes to watch TV and read books.

( )31.I am a student. I am a girl.

( )32.I like to play on the computer.

( ) 33.I am taller than my mother.

( ) 34.We like to eat soup.

( ) 35.We are a happy family.

阅读理解3:选择正确的答案,把编号写在前面的括号里。

It is a sunny day this Sunday. I usually go shopping with my mother on Sunday. Sometimes I climb mountains. That’s fun. But not this Sunday. Because the weather report says it’s going to rain next Sunday. I can’t climb mountains in the rain. I can’t go shopping either. So I want to read books at home.

( ) 1 What is the weather like this Sunday?

A .It is Sunday. B .It is fine. C .It is rainy.

( ) 2 What do you do on Sunday?

A .I climb hills. B .I go hiking. C .I read books.

( ) 3 Can you climb mountains this Sunday?

A .Yes, I can. B .No, I can’t. C .No, I’m not.

( ) 4 Do you go shopping on Sunday?

A .Yes, I am. B .Yes, I do. C .No, I’m not.

( ) 5 What do you want to do next Sunday?

A I want to read books. B I want to watch TV. C I want to go shopping.

阅读理解4:根据短文内容选择合适的答案,将编号填在括号里:(10分)

Last holiday, I took a big trip with my aunt. We went to Australia by plane. It was in August. We left Beijing on Aug 3rd. It was winter in Australia. But in Beijing, it was summer. I like there, because I like playing with snow. I went ice-skating there and took many pictures. I bought many presents for my friends, too. I was excited , but I was tired, too. I should relax to go back to school.

( )1. Whom did I go on a big trip with?

A. My parents. B. My aunt.

( )2. When was my last trip?

A. It was in summer. B. It was in winter.

( )3. What did I do in Australia?

A. I went ice-skating and bought presents. B. I played football and ate good food.

( )4. How did I go there?

A. I went by subway. B. I went by plane.

( )5. How did I feel in the end ?

A.I was excited, but so tired. B.I was so bored.

阅读理解5:判断下列句子是否符合短文意思,如符合请打√,否则打×.(10分)

Today is February 3rd. The weather is windy and cold. I get many cards today. They’re birthday cards. They’re from my friends. Can you guess why? I wear my new red coat and blue jeans. They’re very pretty. My mother take me to the zoo.I can see many animals. I’m very happy today.

( ) 1.My birthday is February 3rd.

( ) 2.It’s windy and snowy today.

( ) 3.I can see many trees at the zoo.

( ) 4.I have a new coat. It’s blue.

( ) 5.I have many birthday cards.

阅读理解6:判断下列句子意思与短文意思是否相符,用“T”或“F”表示。14分

Zoom and Zip are good friends. They are planning a trip(旅游). Zip is going to sunny Australia(澳大利亚)! It’s so warm there. He can swim all day. He has a new bathing suit(游泳衣) and sunglasses(太阳镜). But Zoom doesn’t like swimming. He likes skating. So he is going to Canada, It’s winter there now. He can skate all day. He has winter coats(冬衣) and some new ice skates(滑冰鞋).

( )1.The season in Australia and Canada is the same.

( )2.Zoom and Zip are going to Canada.

( )3. Zoom likes swimming.

( )4.Zip has a new bathing suit and sunglasses.

( )5.Zoom can swim all day in Canada.

( )6.It’s warm in Australia.

( )7.Zoom can skate all day in Canada.

求小学五年级英语期末试题及答案

一、判断下列每组单词画线部分读音是否相同,相同的打“√”,不相同的打“×”。6%

1. plate table ( ) 2. these bed ( )

3. after hat ( ) 4. class dance( )

5. some sofa ( ) 6. now house( )

二、英汉词组互译:10%

1. 在学校 2. 一些花

3. 住在 4. 唱歌

5. 买东西 6. each other

7. a large sitting-room 8. listen to

9. ride a bike 10. pumpkin lanterns

三、单项选择:12%

( ) 1. It is first day of the new term.

A. a B. an C. the

( ) 2. There a lot of trees in the garden.

A. are B. is C. has

( ) 3. How many TV are there in the building?

A. room B. a room C. rooms

( ) 4. a toilet in the building?

A. Are there B. Is there C. There is

( ) 5. The students are having their lesson.

A. english B. Music C. music

( ) 6. There is a football the bed.

A. under B. at C. in

( ) 7. I like , tigers and monkeys.

A. cat B. horse C. horses

( ) 8. Now boys and girls, follow , please.

A. I B. me C. she

( ) 9. Here a copybook for you.

A. is B. am C. are

( ) 10. Shall we go to the park? .

A. Yes, we can. B. Good idea. C. No, I like.

( ) 11. There is a map the world on the wall.

A. in B. at C. of

( ) 12. I don’t like .

A. play the guitar B. play guitar C. playing the guitar

四、连词成句:5%

1. can do what you

?

2. any are the there books on desk

.

3. door the behind what’s

?

4. pigs I much like very

&nb

1. A:I can a puppet.

B: , too.

2. A:Can you a book your head?

B: Yes, .

3. Mike: Good morning, Tom.

Tom: . What do you like for pets?

Mike: I dogs. Do you like ?

Tom: , don’t.

六、抄写句子,并注意大小写和标点符号。10%

(编辑注:六题与四题形式上有些相似,建议合并或者增加一个问答句匹配之类的有上下文语境的句子测试题)

七、阅读短文,判断下列句子正误,正确的打“√”,错误的打“×”10%

That is a picture of a classroom. I can see some pencil-boxes and books in the desk. I can see a ball under the chair. There are two maps on the wall. The black board(黑板) is on the front(前面的)wall. Some student’s exercise-books(练习本) are on the teacher’s desk. Two brooms(扫帚)are behind the door.

( ) 1. That’s a picture of a classroom.

( ) 2. I can see pens and books.

( ) 3. I can see a ball on the chair.

( ) 4. There are two pictures or the wall.

( ) 5. There are some student’s exercise-books on the teacher’s desk.

附加题:10%

一、句型转换:4%

1. I can swim .(对画线部分提问)

2. There is a computer room in the building.(改为否定句)

3. There are some cards on the desk.(改为疑问句)

4. Here are some apples for you. (改为单数)

小学五年级英语试卷

 

小学五年级英语重点综合试卷

满分:60分。姓名:

一、选出不同类的单词。(10分)

( )1 A、winter B、cool C、spring D、summer

( )2 A、cool B、cold C、warm D、walk

( )3 A、skate B、swim C、climb D、season

( )4 A、first B、two C、second D、third

二、找出单词的正确译文,将其标号填入前面的括号内。(10分)

( ) 1.spring A.春天 B.季节 C.夏天

( ) 2.morning A.下午B.中午C.上午

( ) 3.May A.五月B.三月 C.六月

( ) 4.write a letter A.写报告 B.写信 C.写电子邮件

( ) 5.swim A.游泳 B.荡秋千 C.跑步

三、选择填空。(共20分)

( )1. My parents usually get up ________ 6:40.

A. on

B. in

C. at

( )2 . ----What's the date today?

----____________

A. It's Tuesday.

B. It's cool C. It's April 1st.

( )3 . ----Is Amy answering the phone?

----____________

A. Yes, he does.

B. No, she is writing a letter.

C. No, he isn't.

( )4. There is a call ____ you.

A. for

B. on

C. at

( )5. ----__________?

----They are listening to music.

A. What do they do?

B. What are you doing?

C. What are your grandparents doing?

( ) 6. This is __________________duck.

A. my

B. an

C. you

( ) 7.He’s __________________ an e-mail.

A. writing

B. write

C. written

( ) 8. __________________ they playing sports?

A. Are

B. Is

C. Am

( ) 9. Winter __________. Zoom and Zip don’t skate. They sleep.

A. coming

B. come

C. comes

( ) 10. I’m making a birthday cake for ______________family.

A. we

B. us

C. our

四、选择正确的答句。(10分)

( ) 1. What do you do on the weekend?

A. No, I'm going hiking.

( ) 2. When is Children's Day?

B. I'm doing homework.

( ) 3.Which season do you like best?

C. June 1st.

( ) 4. Are you climbing the mountain? D. Winter. I can play with snow.

( ) 5. What are you doing?

E. I often do homework and go hiking.

五、阅读理解(10分)

Mike: Hello. This is Mike. Is that Wu Yifan?

Wu: Yes, this is Wu Yifan. What are you doing, Mike?

Mike: I'm watching TV. What are you doing? And how is everybody doing?

Wu: Just fine. I'm doing the dishes. My father is writing an e-mail in the study. My

mother is sweeping the floor. And my brother is playing chess with my sister.

Mike: What do you do on the weekend?

Wu: I visit grandparents and go shopping.

Mike: Do you want to go to the nature park?

Wu: Sure. What time?

Mike: At 1:30.

Wu: OK. See you later.

Mike: Bye.

根据短文内容,判断正(T)误(F)。

.

( ) 1. Wu Yifan is watching TV.

( ) 2. Mike is doing the dishes

( ) 3. Wu Yifan's father is writing an e-mail in the bedroom.

( ) 4. Wu Yifan visits grandparents and goes shopping on the weekend.

( ) 5. Wu Yifan wants to go to the Children's Park at 1:30 with Mike.

跪求小学五年级的英语试题及答案。急急急!!谢谢。

阅读理解

Betty is an American girl. She is thirteen. She is in Beijing with her parents. She does not know much Chinese. She can’t speak Chinese well. Sometimes her friends don’t understand her.

It’s Sunday morning. She is going to the zoo to see the pandas. She is waiting at a bus stop. At the bus stop she asks a boy how to go to the zoo. But the boy can’t understand her. Then she takes out a pen and some paper. She draws a panda on it and shows the picture to the boy. The boy smiles and then shows her the way to the zoo.

A. 根据短文的意思,完成下列句子。(每空填一个单词)

1. 1. Betty is from .

2. Betty know Chinese well.

3. Betty is going to the zoo by .

4. Betty doesn’t know how to to the zoo.

5. Betty a picture of a panda to the boy.

B. 判断正误,正确的写T,错误的写F.

( ) 1. Betty lives in Beijing with her parents.

( ) 2. Betty’s friends can understand her Chinese well.

( ) 3. Betty is going to the zoo on foot.

( ) 4.A boy helps Betty to go to the zoo.

( ) 5.Betty is a clever girl.

答案 Ameircan doesn't bus go draws

TFFTF

五年级英语试题

1. there is a village near my school我的学校附近有一个村庄

2.there are some goats in front of my house我的屋子前有一些山羊

3.can you cook tomato soup你会煮番茄汤吗

4.is there a picture on the wall墙上有一副图片吗

1.from

2.any

4.there are

6.there aren't

8.zoo

10.Let's .on

11.good

A你好 我来自北京

B你好 我来自一个村庄

A你们村庄里有山吗

B有的

A山里面有老虎吗

B没有

A在城市里有一个动物园

B我们能在动物园看到老虎吗

A当然了

B我们周末去动物园吧

A这主意听起来不错

五年级数学应用题带答案

1:体育用品有90个乒乓球,如果每两个装一盒,能正好装完吗?如果每五个装一盒,能正好装完吗?为什么?

90#2=45盒

90#5=18盒

答:如果每两个装一盒,能正好装完如果每五个装一盒,也能正好装完。因为90能整除五。

2:体育店有57个皮球,每三个装在一个盒子里,能正好装完吗?

57#3+19盒

答:能正好装完。

3:甲,乙两个人打打一份10000字的文件,甲每分打115个字,乙每分钟打135个字,几分钟可以打完?

10000#(115+135)=40分

答:40分钟可以打完。

4:五年级同学植树,13或14人一组都正好分完,五年级参加植树的同学至少有多少人?

13X14=192人

答:五年级参加植树的人至少有192人.

下面几道题目虽然属于应用题,但跟方程有关.我都是用方程解答的.

5:两辆汽车从一个地方相背而行.一车每小时行31千米,一车每小时行44千米.经过多少分钟后两车相距300千米?

方程:

解:两车X时后相遇.

31X+44X=300

75X=300

X=4

4小时=240分钟

答:经过240分钟后两车相距300千米.

6:两个工程队要共同挖通一条长119米的隧道,两队从两头分别施工.甲队每天挖4米,乙队每天挖3米,经过多少天能把隧道挖通?

解:设X天后挖通隧道

3X+4X=119

7X=119

X=17

答:经过17天挖通隧道.

7:学校合唱队和舞蹈队共有140人,合唱队的人数是舞蹈队的6倍,舞蹈队有多少人?

解:设舞蹈队有X人

6X+X=140

7X=140

X=20人

答:舞蹈队有20人.

从这里开始不是方程题了.

8:兄弟两个人同时从家里到体育馆,路长1300米.哥哥每分步行80米,弟弟骑自行车以每分180米的速度到体育馆后立刻返回,途中与哥哥相遇,这时哥哥走了几分钟?

1300X2=2600米 2600#(180+80)

=2600#260

=10分

答:这时哥哥走了10分钟.

9::六一儿童节,王老师买了360块饼干,480块糖,400个水果,制作精美小礼包,分给小朋友作为礼物,至多可做几个小礼包?

360+480+400=1240个

答:至多可做1240个小礼包.

10:淘气买了40个气球,请同学来家比吹气球.为了能把气球平分,淘气应该请几个同学来比吹气球?淘气不参加.

40#2=20人 40#4=10人 40#5=8人

40#8=5人 40#@0=4人 40#20=2人

答:请同学的方法有6种,分别是:20人,10人,5人,8人,4人,2人.

11:一块梯形的玉米地,上底15米,下底24米,高18米.每平方米平均种玉米9株,这块地一共可种多少株玉米?

(15+24)X18#2=351平方米

351X9=3195株

答:这块地可种玉米3159株.

12:某班学生人数在100人以内,列队时,每排5人,4人,3人都刚好多一人,这班有多少人?

5X4X3=60人 60+1=61人

答:这班有61人.

13:王月有一盒巧克力糖,每次7粒,5粒,3粒的数都余1粒,这盒巧克力糖至少有多少粒?

7X5X3=105粒 105+1=106粒

答:这盒巧克力糖至少有106粒.

14:晨光小区有一段长15米,宽1.2米的长方形甬道要铺方砖.设计师准备了边长是30厘米的方砖,请你算一算:需要几块这样的方砖?如果每块方砖3元,那么铺这段甬道需要多少元?

15米=150分米 1.2米=12分米 30厘米=3分米

150X12=1800平方分米 3X3=9平方分米

1800#9=200块 200X3=600元

答:需要200块这样的方砖,需要600元.

15:有两块面积相等的平行四边形实验田,一块底边长70米,高45米,另一块底边长90米,高是多少米?

70X45=3150平方米 3150#90=35米

答:高是35米.

16:一批钢管叠成一堆,最下层有10根,每上1层少放1根,最上1层放了5根.这批钢管有多少根?

10-5+1=6层 (10+5)X6#2

=15X6#2

=90#2

=45根

答:这批钢管有45根.

等等————还有————

1.东高村要修建一个长方体的蓄水池,计划能蓄水720吨。已知水池的长是18米,宽是8米,深至少是多少米?(1立方米的水重1吨。)(用方程解答)

2.一个长方体游泳池,长50米,宽25米,池内原来水深1.2米。如果用水泵向外排水,每分钟排水2.5立方米,需要多少小时排完?

3.一个长方体的汽油桶,底面积是16平方分米,高是6分米,如果1升汽油中0.74千克,这个有同可以装多少千克汽油?

4.用2100个棱长1厘米的正方体堆成一个长方体,它的高是1分米,长和宽都大于高。它的长和宽各是多少厘米?

第一题:

解:深至少是X米,

18*8X=720

144X=720

X=5

答:深至少是5米。

第二题:

50*25*1.2=1500(立方米)

1500/25=600(分钟)

600分钟=10小时

答:需要10小时。

第三题:

16*6=96立方米=96升

96*0.74=71.04千克

答:这个油桶可以装71.04千克。

第四题:

1分米=10厘米

2100/10=210(厘米)

210/70=3(厘米)或者 210/30=70(厘米)

答:长为70厘米;宽为3厘米;或者长为30;宽为7厘米。

第5题:

有一个正方体,边长为2厘米,求这个正方体的表面积?

答案:2*2*6=24(平方厘米)

第6题:

有一个长方体,长2厘米,高2厘米,宽1厘米,求表面积?

答案:(2*2+2*1+2*1)*2=16(平方厘米)

第7题:一块长方体的木板,长2米,宽5米,厚8米,它的表面积是多少平方米?体积是多少立方米?

答案:表面积:(2*5+2*8+5*8)*2=132(平方米)

体积:2*5*8=80(立方米)

第8道:一个正方体油桶的棱长0.8米,它的容积是多少升?做这个油桶至收用铁皮多少平方分米?

0.8*0.8*0.8=0.512(平方米)=512(升)

0.8*0.8*6=3.084(平方米)=348(平方分米)

第9道:有三根木棒,分别长12厘米,44厘米,56厘米。要把他们都截成同样长的小棒,不许剩余,每根小棒最长能有多少厘米?

答案:这里求的是12,44,56,的最大的公约数!你自己算吧!

第10题:一个无盖的正方体鱼缸,棱长50厘米,至少需要多大玻璃?

答案:50*50*5=12500(平方厘米)

第11题:一包糖果,分8个人或10个人,都能正好分完,这包糖果至少有多少块?

答案:这里是求8和10的最小公倍数。

第12题:有一箱牛奶,分5个人或分7个人,都剩一瓶牛奶,这箱牛奶至少有多少瓶?

答案:这里求的是5和7的最小公倍数在+上1

第13题:长方形地长40米、宽45米,和另一块底为75米的平行四边形的面积相等,这块平行四边形地的高多少米?

答案:40*45=1800(平方米)

1800/75=24(米)

第14题:三角形的面积是3.4平方米,和它等地等高的平行四边形面积是多少?

答案:3.4*2=6.8(平方米)

第15题:一个长方体水池长8.5米,宽4米,深1.5米,这个水池占底面积是多少平方米?

答案:8.5*4=34(平方米)

第16题:一个长方体木箱,长12分米,宽8分米,高6.5分米,如果在它的围标涂上油漆,涂油漆的面积有多少平方分米?

答案:12*8+(12*6.5+8*6.5)*2=356(平方分米)

第17题:梯形的上底是5米,下底12米,高8米,它的面积是多少?

答案:(5+12)*8=68(平方米)

第18题:做长方体的箱子,长0.8米,宽.6米,高0.4米。做这个箱子至少要多少材料?

答案:(0.9*0.6+0.6*0.4+0.9*0.4)*2=228(平方米)

第19题:正方体纸盒棱长0.6米,做一个纸盒至少要用多少材料?

答案:0.6*0.6*6=2.16(平方米)

第20题:小明里学校有1000米,他每分钟走100米,要多少小时才能回到学校?

答案:1000/100=10(分钟)=1/6小时21. 两个数的最大公因数是30,他们的最小公倍数是180,已知其中一个数为180,求另一数?

答案:30

22.从运动场的一端到另一端全长96米,原来从一端起到另一端每隔4米插一面小红旗,现在要改成每隔6米插一面小红旗,求不拔出来的小红旗有多少面?

答案:因为运动场全长96 每隔4米 有1面红旗 可知一共有96除4=24面 又因为改成每6米一面 3成4=12 2成6=12 所以每四面红旗拔掉2根24除2=12面

23.有25个桃子,75个橘子,分给若干名小朋友,要求每人分得的桃子,橘子数相等,那么最多可非给多少个小朋友?每个小朋友分得桃子多少个?橘子多少个?

答案:(25,75)=25个(25是25和75的最大公约数)

25/25=1个

75/25=3个

最多可分给25个小朋友,每个小朋友分得桃子1个,橘子3个。

24.兰兰的父母在外地工作,她住在奶奶家。妈妈每6天开看她一次,爸爸路远,每9天才能来看她一次。请你想一想,至少多少天爸爸,妈妈能同时来看她?两个月内他们全家能团聚几次?

答案:(6,9)=18天(18是6和9的最小公倍数)

60/18=3次......6天

至少18天爸爸,妈妈能同时来看她,两个月内他们全家能团聚3次

25.路车每6分钟发一次车,15路每8分钟发一次车,9路车每12分钟发一次车,现在三个路的公共汽车同时从起点出发,至少在过多少分钟三个路的车又同时发车。

答案:6=2*3

8=2*2*2

12=2*3*2

3*2*2*2=24

26.长72分米,宽48分米为最大公因数是24分米裁成面积最大的正方形桌布边长为2米4分米

答案:(72÷24)×(48÷24)=3×2=6

可以裁6块.

27.阿姨今天给月季和君子兰同时浇了水,月季每4天浇一次水,君子兰每6天浇一次水 ,至少多少天以后给这两种花同时浇水?

答案;求4和6的最小公倍数,等于24天

28. 有饼30块,橙36个,分给若干个儿童,每人所得的相等,最多可分给儿童多少人?

答案:求30和36的最大公约数,等于6

29.上米50公斤,中米60公斤,下米90公斤,分别装成重量相等的若干袋,各种米恰好装完,每袋的重量最多是多少公斤?

答案:求50.60和90的最大公约数,等于10

30.用24朵红花.36朵黄花和48朵紫花作成花束,要使花束里有同样多的花。这些花最多能做多少花束?

答案:求24.36和48的最大公约数,等于12

31.有一个长方体,宽是高的3倍,宽与高的长度和等于长。现将它横切一刀,再竖切一刀,得到了4个小长方体,表面积增加了200平方厘米。原来长方体的体积是多少?

答案:设高为a,宽为3a,长为4a

那么横切之后,表面积增加2*3a*4a

竖切之后,表面积增加2*a*3a

24a^2+6a^2=200

a=(20/3)^0.5

体积v=12a^3=160/3*(15)^0.5

32.一只无盖的长方形鱼缸,长 0.4米,宽 0.25米,深 0.3米,做这只鱼缸至少要用玻璃多少平方米?

答案:0.4×0.25+2×0.25×0.3+0.4×0.3

=0.1+0.15+0.24

=0.49㎡

33.用36厘米的铁丝折一个正方体框架,这个正方体棱长是多少?如果用纸糊满框架的表面,至少需要纸多少平方厘米?

答案:36÷12=3㎝

6×3×3

=54平方厘米

34.一个底面是正方形的长方形,侧面展开恰好是正方形,长方体的高为8分米,它的体积。

答案:

长方体的高=底面周长=8分米

长方体底面边长=8÷4=2(分米)

体积=底面积×高=2×2×8=32(立方分米)

35.12颗糖,平均分给3个人,每人分得这些糖的几分之几?

12/3=12/3

36.把三个完全一样的正方体木块拼成一个长方体,表面积就比原来减少了120平方厘米,拼成的正方体的表面积是多少平方厘米?

答案: 120÷4=30(平方厘米)

3×4×+1×2=14(个)小正方体的面积

14×30=420(平方厘米)

30×6×3=540(平方厘米)

37.向一个长24,宽9,高8的长方体水槽中注入6深的水,然后放入一个棱长为5的正方体铁块,水位上升了多少

答案:5×5×5÷(24×9)

=125÷216

≈0.5787

38.一个正方体所有棱长的和是84cm,它的体积是多少立方厘米?底面积是多少平方厘米?

答案:84/12=7(厘米)

体积:7*7*7= 343(立方厘米)

底面积:7*7=49(平方厘米)

39修一段路,第一天修了全长的1/4 ,第二天修了90米,这时还剩下150米没有修。这段路全长多少米?

答案设:这段路全长X米,

1/4X+90+150=X

X-1/4X=90+150

3/4X=240

X=320

40建筑工地有一堆黄沙,用去了2/3 ,正好用去了60吨。这堆黄沙原来有多少吨?

答案60/2/3=90(吨)

41用5000千克小麦可以磨出面粉4250千克,求小麦的出粉率。

答案4250/5000*100%=85%

42小麦的出粉率是80%,要磨出面粉640千克,需要多少千克小麦?

答案640/80%=800(千克)

43王老师到体育用品商店买了5只小足球,付出100元,找回32.5元,每只小足球多少元?

答案(100-32.5)/5=13.5(元)

44食堂里第一次买来白菜25千克,第二次买来白菜175千克,按每千克白菜6角钱计算,食堂里买白菜一共用去多少钱?

答案(25+175)*6=1200(角)=120(元)

45小华给小刚看一本书,小华4天看了132页,小刚3天看96页,谁看得快?为什么?

答案小华看的快!

因为小华:132/4=33(页)

小刚:96/3=32(页)

46体育用品商店原来有72只篮球,卖出2/3,又购进45只,现在有多少只篮球?

答案72*2/3=48(只)

72-48=24(只)

24+45=70(只)

47一个长方体的长是0.54米,比宽多8厘米,高是5厘米,这个长方体的面积是多少平方米?

答案0.54米=54厘米

54-8=46厘米

54*46*5=12420平方厘米=1.242平方米

48一根钢条长1米,截去2/5米,还剩多少米?

答案1-2/5=3/5米

49果园里计划用一块地的2/5种桃树,1/3种梨树,剩下的种苹果树。苹果树占几分之几?

答案1-(2/5+1/3)=4/15

50一个长方体的水池,长5 米,宽是长的3倍 ,宽多少米?

答案5*3=15米就这些咯!望采纳!

小学五年级下册英语期末复习试题及答案

期末英语复习卷

一、 在横线上填入一个单词勤短语,使句子意思通顺连贯。(共10分)

1. When do you ____________________________________.

2. I usually __________________ at 9:50 in the evening.

3. What your favourite____________________________________?

4. Uncle Bill’s birthday is in __________________.

5. I am ____________________________________.

6. It’s ______________________________________________.

7. Is he ________________________________________.

. Where are my ____________________________________?

9. They are ____________________________________.

10. Why do you like____________________________________?

二、按要求写单词。(共10分)

1.January(简写形式) 2.September(简写形式)

3.second(基数词) 4.first(基数词)

5. fly(ing形式) 6.swim(ing形式) swimming

7.leaf(复数形式) 8. kite(复数形式)

9. go(ing形式) 10.trun(ing形式)

三、选择填空。(共10分)

( A ) 1. I have a __________________. A. pen B. pencil-boxes C. pencils

( A ) 2. This is __________________duck. A. my B. an C. you

( ) 3.He’s __________________ an e-mail. A. writing B. write C. written

( ) 4. __________________ they playing sports? A. are B. is C. am

( ) 5. Cousin Alice’s birthday is __________________ April. A. at B. in C. on

( ) 6. Winter __________. Zoom and Zip don’t skate. They sleep.

A. coming B. come C. comes

( ) 7. I play football at 3:00__________________the afternoon. A. on B. for C. in

( ) 8. I’m making a birthday cake for ______________family. A. we B. us C. our

( ) 9. Is he watching ants? No, he__________________. A. is B. isn’t C. doesn’t

( ) 10. Can pandas swim? Yes, they __________________. A. can’t B. could C. can

四、情景会话。(共5分)

( )1. 当对方在电话时Hello, 你应该这样回答:_____________。

A. Hello, I’m Nina. B. Hello, this is Nina.

( )2. 当对方问你:“what do you do?”你应该回答:_________。

A. I’m working. B. I’m a worker.

( )3. 当你问别人“你正在干什么?”,应该说:_____________。

A. What is he doing? B. What are you doing?

( )4. 当你问别人“你喜欢的季节是什么?”应该说:_______。

A. What’s your like season? B. What’s your favourite season?

( )5. 当别人问你“What’s the dog doing?”,你应该回答:_____。

A. He’s play football. B. He’s playing football.

五、按要求写句子。(共5分)

1. often, 8:00, English, class, at, we, have (连词成句)

______________________________________________________

2. best, do, season, which, like, you (连词成句)

______________________________________________________

3. Is he playing chess?(写出肯定回答)

______________________________________________________

4. They are reading. (变为一般疑问句)

Are they reading.

______________________________________________________

5.Are you eating lunch?(写出肯定回答形式)。

______________________________________________________

五、 阅读短文,根据短文内容判断正误。(共10分)

I love summer! In summer, the weather is usually very hot, and I can swim in the river.,

Spring is beautiful, I like to plant flowers in the garden. It’s so nice to watch the flowers grow.

In autumn, I can pick apples. They are so delicious in the autumn. I also love to watch the leaves fall. Is that why we can call autumn fall?

It usually snows in winter here. When it snows, I like to make a snowman. I love all the seasons. They are all beautiful and I can find many things to do.

( ) 1. The weather is warm in summer.

( ) 2. I like to plant flowers in the park.

( ) 3. I like to watch the leaves fall in summer.

( ) 4. I don’t like snow in winter.

( ) 5. I like spring.

转载请注明出处答案在线网 » 英语五年级试题及答案 小学五年级英语阅读理解试题及答案

分享:

相关推荐